Menu

Mindeord - Helge Hjortdal

image Helge Hjortdal (til venstre) ved klubbens 100 års jubilæum sammen med Børge Topsøe
Jens Viggo Rasmussen
30. maj 2017 kl. 11:44

Helge Hjortdal er gået bort. Han blev 90 år og lige til det sidste fik han gode og kærlige oplevelser, som en mand af hans karat så fuldt fortjente. I april måned kunne han lade sig fejre på sin 90 års dag, og i påsken havde vi den store fornøjelse, at se ham til klubbens 100 års reception sammen med hans kammerat Børge siden de unge fodbolddage.

Den store offentlighed kendte Helge fra sit virke i Statsministeriet og senere i mange år som Folketingets direktør. Vi andre kendte Helge fra byens lokale liv, ikke mindst sporten og i hovedsagen fodbold. - Helt igennem en hædersmand i sin adfærd, på og uden for banen.

Helge kom til byen fra Thisted som studentelev på Birkerød Statsskole, som det hed dengang, og blev kendt i byen da han i 1946 scorede hattrick i en oprykningskamp til 3. division. Siden var Helge en drivende kraft på klubbens 1. hold i mere end et årti. Hans levevej tillod ikke senere de store forpligtigende lederopgaver i klubben, men altid nærværende og hans fire børn ikke bare trådte i hans meriterende fodsåler på banerne som både fodbold og håndboldspillere, men har også taget deres sociale tørn i deres barndomsklubber og på den måde været en god støtte til 3. generations Hjortdal på banerne. - I fodboldklubbens analer har der således stået en Hjortdal på aktiv- eller lederlisten i mere 60 år! Helge vil altid stå som en markant personlighed i vores klub, og en af de klublegender man vil fortælle om, når klubbens 100 årige historie snart bliver udgivet.

Æret være hans minde,

Jens Viggo Rasmussen

Luk